Stiftelsen Henrik Superman stödjer barn som drabbats av cancer och deras familjer

Kontakta oss

Stiftelsen Henrik Superman
Organisationsnummer 802477-6802
S:t Knuts väg 19
211 57 Malmö


+46 705 664 101

henke@henriksuperman.se
www.henriksuperman.se

Om Stiftelsen Henrik Superman

Stiftelsen startades i Malmö 2008 till minne av en liten glad pojke som hade kämpat mot komplicerad barncancer under många år. Henrik Ekelund gillade fotboll, sushi och att måla – och hans bilder är inspirationen till stiftelsens vackra logotyper. Initiativet till en minnesfond togs av vänner till familjen och Henriks föräldrar Silvia och Christer Ekelund.  Stiftelsen stödjer barn som drabbats av cancer och deras familjer samt bidrar till barncancerforskning. 

Familjer kan ansöka om bidrag till direkt stöd för barnet som drabbats av cancer eller till aktiviteter som ger upplevelser och glädje till hela familjen. Stiftelsen har beviljat 206 bidrag (augusti 2018). (Läs mer… länk till barn vi hjälpt)

Verksamheten drivs ideellt och insamlade medel går oavkortat till stiftelsens syfte. Insamling sker via insamlingsprojekt som Charity Ride, Art for Charity, fotbollsturneringar, lotterier, via gåvor från privatpersoner, företagssponsorer, pro Bono m.fl. aktiviteter. Stiftelsen har ett 90-konto Svensk Insamlingskontroll.

Vår vision är att genom många ideella händer hjälpa en familj i veckan. Ekonomiskt vill vi samtidigt arbeta upp en tillräckligt stor kapitalbas som gör att Henkes mission kan bestå över tiden.